12 december 2017

Attje Kuiken

Die reep chocola die je gister hebt gekocht, die broek die je aan het passen bent, dat biertje dat je vanavond gaat drinken; kan je er eigenlijk wel zeker van zijn dat er geen kinderen aan die producten hebben gewerkt? Ik sta er ook vaak niet bij stil, maar bijna altijd is het antwoord nee. Ook bij de producten in jouw kleer- of koelkast. Wereldwijd zijn er nog altijd meer dan 150 miljoen kinderen die werken en daardoor niet naar school gaan. Zij werken vaak onder vreselijke omstandigheden en doen vuil en ziekmakend werk. Maar dat kunnen we veranderen!

Onze wet ‘zorgplicht kinderarbeid’ is vorig jaar ruim aangenomen in de Tweede Kamer. En het mooie is dat steeds meer bedrijven onze wet steunen. Tony’s Chocolonely, Heineken, Auping, Plus Supermarkten en vele anderen maken dat vandaag in een open brief bekend. Zij zien in dat we dit collectief moeten oplossen, omdat er anders altijd een concurrerend bedrijf blijft dat wel gebruik maakt van kinderarbeid en daarmee onder de prijs gaat zitten.

19 december mag ik onze wet in de Eerste Kamer verdedigen. Alleen dat onze wet daar wordt aangenomen is allerminst zeker. Tony Chocolonely en andere bedrijven roepen daarom vandaag de Eerste Kamer-leden op om onze wet te steunen. Zodat je er zeker van kan zijn dat de producent van het product dat je koopt, er alles aan doet om te voorkomen dat er kinderhanden aan hebben gewerkt. Zodat deze kinderen gewoon naar school kunnen gaan en zeker zijn van een mooie toekomst. Wil jij ook meehelpen? Teken dan voor 12 december  hier de petitie van Tony’s en deel deze met je vrienden.