7 april 2017

Aventus-student Pim Duterloo wint Cleantech Battle en publieksprijs 2017!


PvdA Voorst feliciteert Pim Duterloo uit Voorst met het winnen van de Cleantech Battle en publieksprijs 2017! Een prachtige prestatie.

Wat achtergrondinformatie.

Het vierde congres Cleantech Tomorrow op 4 april zorgde voor veel dynamiek in papierdorp Eerbeek. 

Circa 800 ondernemers, bestuurders, medewerkers van overheid en onderwijs, inwoners en studenten kwamen erop af. Zij wisselden ideeën uit, gingen op bedrijfsbezoek en hoorden inspirerende voorbeelden voor circulaire oplossingen. Winnaar van de Cleantech Battle 2017 Pim Duterloo van Aventus bedacht zo’n geweldig idee. Tijdens zijn stage bij waardepapierfabrikant Arjo Wiggins Security ontwikkelde hij een manier om persluchtlekkage in de productie te voorkomen. Goed voor een schonere wereld, kostenbesparend en simpel toepasbaar. Pim sleepte ook de publieksprijs in de wacht.

Tien teams deden mee met de Cleantech Battle 2017 en vijf haalden het podium. Student Allround operationeel technicus Pim gaat met de geldprijs van 5.000 euro naar huis, mogelijk gemaakt door het Rabo ImpactFonds. Toch zijn alle studenten een beetje winnaar. De Rabobank helpt namelijk alle teams hun haalbare plannen te realiseren.