Installatie nieuwe raad

31 maart 2018

De verkiezingsstrijd is gestreden, de kiezer heeft gesproken (en die heeft altijd gelijk…..). PvdA-GroenLinks heeft haar 2 zetels behouden. Op zich mooi, maar we hadden stiekem gehoopt op 3 zetels…… Op donderdag 29 maart werd de nieuwe raad tijdens een drukbezochte, speciale vergadering geïnstalleerd.  Alle 19 leden legden de eed of belofte af.

Onze fractie bestaat nu uit Bert Visser (voorzitter) en Bertine Grevinga, die met voorkeurstemmen in de raad werd gekozen. Zij gaan de komende vier jaar ons vertegenwoordigen. We wensen hen daarbij veel wijsheid en succes toe!! Beide fractieleden kregen na de installatie een mooie bos bloemen van de besturen van PvdA Voorst en GroenLinks Voorst aangeboden.
Erik Nobel en Hans de Graaf werden beiden benoemd tot fractievertegenwoordiger. Op deze manier kan de nieuwe fractie optimaal gebruik maken van de grote kennis en ervaring van Erik en Hans. Alvast hartelijk dank voor jullie inzet en betrokkenheid!!

De besprekingen om te komen tot een nieuwe coalitie zijn intussen van start gegaan, met oriënterende gesprekken met alle partijen die in de raad zijn vertegenwoordigd (met uitzondering van de lijst Arend, die op voorhand heeft gekozen voor een oppositierol). Zoals gebruikelijk heeft de grootste partij, Gemeente Belangen Voorst, daarin het voortouw genomen. We houden u van de verdere ontwikkelingen op de hoogte.