(T)weet van de week

18 februari 2018

(T)weet van de week (7 – 2018): ‘Het maakt uit wie gemeente bestuurt’.

Lokaal staat er veel op het spel. Kijk daarom niet naar de Haagse politiek maar kies goede eigen bestuurders, adviseert mw. Klaartje Peters, bijzonder hoogleraar lokaal en regionaal bestuur aan de Universiteit van Maastricht.

Op 21 maart a.s. zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In 380 gemeenten vindt een strijd plaats om de vraag wie straks mag besturen. Zonder nadenken stemmen op de partij die in politiek Den Haag de voorkeur heeft, of juist op de lokale partij: in beide gevallen is het een vergissing. Het maakt uit wie er bestuurt op lokaal niveau, er staat veel op het spel. Met de overdracht van belangrijke taken aan gemeenten – denk aan de jeugdzorg en de ouderenzorg – heeft de lokale overheid meer invloed dan voorheen op ons leven. En dat wordt alleen maar meer. Denk aan de Omgevingswet die over enkele jaren in werking treedt. Nodig zijn bestuurders die keuzes durven maken en die durven uit te dragen, maar die ook uit overtuiging inwoners bij het bestuur betrekken. Aldus mw. Peters. Gelezen in dagblad Trouw van 17 februari 2018.

De (T)weet van de week kunt u iedere week vinden in Voorster Nieuws, bovenaan in de rubriek Puntjes.
Wie levert de (T)weet voor week 8 – 2018? Iedereen mag meedoen! Inzendingen uiterlijk vrijdag 23 februari 2018 naar voorst@pvda.nl.

Klaartje Peters

Klaartje Peters