7 mei 2016

(T)weet van de week (18 – 2016): ‘Windmolens, je kunt er maar beter aan wennen’

‘Windmolens, je kunt er maar beter aan wennen’. Dat schreef dagblad Trouw boven een commentaar van 6 mei 2016, naar aanleiding van de protesten tegen de bouw van 50 windturbines in de Drentse Veenkoloniën.  De krant memoreert dat Nederland onderaan bungelt op het Europese ranglijstje van duurzame energieproductie.   “Maar zonder windenergie zullen we er niet in slagen de Europese afspraken en het energieakkoord overeind te houden. In 2020 moet immers 14 procent van het energieverbruik van duurzame origine zijn (wind, zon, aardwarmte). Nu is dat bij lange na nog geen 6 procent. Gezien het maatschappelijke belang is dus bouwen aan draagvlak voor al die onvermijdelijke windmolens noodzakelijk. Juist op dat punt lijkt het mis te gaan in Drenthe”. Het commentaar eindigt met de woorden “Uiteindelijk moet alle energie duurzaam worden. Dus windmolens, wen er maar aan”.

Woorden die ook voor de gemeente Voorst gelden. We hebben immers de ambitie van energieneutraliteit in de Stedendriehoek in 2030. Dat kan niet zonder windenergie, zoals verantwoordelijk wethouder Lagerwey ook bevestigd heeft.

De (t)weet van de week kunt u iedere week vinden in Voorster Nieuws, bovenaan in de rubriek Puntjes. Wie levert de (t)weet voor week 19-2016? Iedereen mag meedoen! Inzendingen uiterlijk 13 mei 2016 naar voorst@pvda.nl.