17 september 2016

(T)weet van de week (37 – 2016): ‘Wie stemt op Wilders wordt slachtoffer’.

Politiek filosoof en VVD-senator Sybe Schaap uit Emmeloord heeft een nieuw boek geschreven ‘Rechtsstaat in verval’. Daarin stelt hij dat Wilders,  Poetin en Trump populisten zijn die een gevaar kunnen vormen omdat ze alleen willen heersen. De PVV heeft geen leden, de fracties hebben niets in te brengen,  Geert Wilders is alleenheerser.

Het gevaar van populisten is naar zijn mening dat het vaak narcisten zijn. “Het volk kan hen geen barst schelen. Sympathisanten voelen zich slachtoffer van alles en nog wat. En dat ze zich slachtoffer voelen kan ik nog wel begrijpen in deze complexe wereld. Ze zijn blij dat er eindelijk iemand is die zegt wat ze denken. Maar ze beseffen niet dat als je op bijvoorbeeld Wilders stemt, je nòg meer slachtoffer wordt. Want hij schept geen werkgelegenheid, hij zorgt niet voor beter onderwijs, betere zorg. Wilders breekt af, bouwt niets op. Ja, alleen zijn eigen macht.”
En hij vervolgt: “De macht van de instituties, waartegen populisten te hoop lopen, brokkelt af. Maar daarmee ook de bescherming die die instituties aan mensen geven.” (gelezen in De Stentor van 10 sept. 2016).

De (t)weet van de week kunt u iedere week vinden in Voorster Nieuws, bovenaan in de rubriek Puntjes. Wie levert de (t)weet voor week 38 – 2016? Iedereen mag meedoen! Inzendingen uiterlijk 23 september 2016 naar voorst@pvda.nl.