19 september 2015

(T)weet van de week (38 – 2015)

‘Paus praat niet alleen over ijsbeertjes, ook over arm en rijk’.

Mansveld en paus zitten op één lijn over klimaat

Eigenlijk had ze geen tijd omdat ze in de Tweede Kamer moest zijn voor de Algemene Politieke Beschouwingen. Maar deze kans kon ze niet laten lopen. 
Op 16 september sprak staatssecretaris van infrastructuur en milieu mw. Wilma Mansveld met paus Franciscus over het klimaat. Ze maakte deel uit van een delegatie van bewindspersonen en EU-commissarissen die hiervoor speciaal naar Vaticaanstad was gekomen. De staatssecretaris kreeg de kans Franciscus in een korte persoonlijke ontmoeting te bedanken voor zijn inzet voor een nieuw klimaatakkoord.
“De paus spreekt ons nadrukkelijk aan op onze eigen verantwoordelijkheid. Dat vind ik belangrijk. Hij is een intelligente, alerte man, die heel goed door heeft wat er in de wereld gaande is. Hij weet waar hij het over heeft, dat merk je echt. Hij is echt betrokken bij het onderwerp ‘klimaat’. Hij praat niet alleen over ijsbeertjes, maar heeft drie heldere uitgangspunten bij de aanpak van klimaatverandering: solidariteit tussen rijk en arm, een rechtvaardig beleid voor economische wereldmachten én de opkomende landen en participatie. Dan word ik echt blij.”
(Gelezen in de Stentor van 17 september 2015).

De (t)weet van de week kunt u iedere week vinden in Voorster Nieuws, bovenaan in de rubriek Puntjes.
Wie levert de (t)weet voor week 38-2015? Iedereen mag meedoen! Inzendingen uiterlijk 25 september naar voorst@pvda.nl.