11 oktober 2014

(T)weet van de week (41 – 2014)

‘Ze bellen alleen nog met mama’.

Een kop in De Stentor van 9 oktober.  Een verslag van de workshop ‘Leuk! Samen met mijn kind aan de sociale media’ verzorgt door mediacoach Robert Teune (van Bureau Jeugd en Media) in de Bibliotheek in Twello.
“Een groot deel van de ouders maakt zelf helemaal geen gebruik van sociale media, waardoor ze geen idee hebben wat hun kinderen er eigenlijk doen”, aldus Robert Teune. En daarom geeft hij ouders van kinderen van 12 tot 14 jaar op woensdagavond tips, trucs en informatie om ze op weg te helpen. “Het is handig om op zijn minst interesse te tonen en het gesprek over sociale media open te houden. Ouders moeten  zichzelf niet buitenspel laten zetten omdat ze er niet zoveel van weten. Ze hebben zeker wel iets te zeggen over de manier waarop hun kinderen sociale media gebruiken, dat is gewoon een opvoedingstaak”.
Via bellen, mailen, Facebook, Whatsapp, Twitter en Snapchat praat de mediacoach ouders bij over de stand van zaken op dit moment. “Bellen doen ze alleen nog met hun moeder,  omdat ze wel weten dat zij dat nog waardeert. Ook mailen is al een gepasseerd station”.

De (t)weet van de week kunt u iedere week vinden in Voorster Nieuws, bovenaan in de rubriek Puntjes.
Wie levert de (t)weet voor week 42 -2014? Iedereen mag meedoen! Inzendingen uiterlijk 18 oktober naar voorst@pvda.nl