13 november 2016

(T)weet van de week (45 – 2016): ‘Wie krijgt dat nou, iedere week een 9 of een 10?’

In de opiniepeilingen die Maurice de Hond wekelijks publiceert, staat de Partij van de Arbeid er niet goed voor: 9 à 10 zetels in de Tweede Kamer.

In de bijlage &magazine van ‘De Stentor’ van 5 en 6 november stond een interview met PvdA-leider (en kandidaat-lijsttrekker) Diederik Samsom.
Onder het hoofdje ‘De opiniepeilingen als wekelijkse zweepslag, daar werd u melig van’ staat: “Humor is een geweldige manier om te ontsnappen aan de werkelijkheid. Ik zei op een gegeven moment: ‘Wie krijgt dat nou, iedere week een 9 of een 10?’ Peilingen zijn een merkwaardig fenomeen. Ze bepalen mede het humeur. Elke politicus die zegt dat het niet zo is, geloof ik niet. Maar ze mogen niet de politiek gaan bepalen. Iedere zondagochtend – dat plant De Hond wel weer goed – ben ik met mijn dochter paardrijden en moet mijn zoontje tennissen. Ik ben bezig met een logistieke krachttoer die ochtend. Ik heb geen tijd om weg te zinken in zelfbeklag.”

De (t)weet van de week kunt u iedere week vinden in Voorster Nieuws, bovenaan in de rubriek Puntjes. Wie levert de (t)weet voor week 46 – 2016? Iedereen mag meedoen! Inzendingen uiterlijk 18 november 2016 naar voorst@pvda.nl.