16 november 2013

(T)weet van de week (46 – 2013)

‘Ik moet plezier hebben. Langzaam komt dat weer terug’.

Een uitspraak van de Twellose atlete Ilse Pol, die onlangs de topsport vaarwel zegde.  Ze legde dat als volgt uit: “Ik wil lekker lopen. Ik heb afleiding nodig en als topsporter is daar nauwelijks of geen ruimte voor. Misschien loop ik nu een beetje onder mijn niveau, maar het belangrijkste is dat ik er op dit moment weer plezier in heb”.

Ilse reikt de Rode Taart 2013 van de PvdA Voorst aan een sportvereniging uit . Dat gebeurt op vrijdagmiddag 22 november in de Openbare Bibliotheek aan het Marktplein in Twello. Start: 15.30 uur, inloop vanaf 15.15 uur. Iedereen is welkom! De genomineerden zijn: sportclub Teuge, voetbalclub Voorst en de Voorster Hockey Club Twello.

De prijzenkast van atlete Ilse Pol is goed gevuld: ze behoorde op de lange afstanden lange tijd tot de nationale top. Haar favoriete afstand was de 5000 m., de afstand waarop ze tijdens de nationale baankampioenschappen 2x goud en 2x zilver haalde.

Onlangs won ze de Zandenplasloop in Nunspeet en werd ze tweede in de Diepe Hel Holterbergloop in Holten.

De (t)weet van de week kunt u iedere week vinden in Voorster Nieuws, rubriek Puntjes.Wie levert de (t)weet voor week 47? Iedereen mag meedoen! Inzendingen uiterlijk 23 november naar voorst@pvda.nl