(T)weet van de week

14 januari 2018
Liliane Ploumen

Liliane Ploumen

(T)weet van de week (2 – 2018): ‘Als je even achteroverleunt, krijgen de Trumps van deze wereld vrij spel’

De actie ‘She decides’ (Zij beslist) is ook voor initiatiefnemer Lilianne Ploumen een onverwacht groot succes geworden. Het PvdA-Kamerlid zette in haar laatste maanden als minister voor Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking een fonds op voor gezinsplanning en veilige abortussen in ontwikkelingslanden, nadat de nieuwe president Trump een einde maakte aan Amerikaanse subsidies voor zulke projecten. Op 14 februari krijgt Ploumen voor haar initiatief de Machiavelli-prijs voor opmerkelijke publieke communicatie uitgereikt. Gefeliciteerd! Inmiddels is door allerlei organisaties, landen en particulieren een bedrag van bijna 400 miljoen euro bijeen gebracht.
Maar er moet nog veel gebeuren en waakzaamheid blijft geboden. ‘Als je even achteroverleunt, krijgen de Trumps van deze wereld vrij spel’, aldus Lilianne Ploumen. Gelezen in dagblad Trouw van 10 januari 2018.

Op 8 maart, internationale vrouwendag, ontvangt Lilianne als initiatiefnemer van SheDecides, de Aletta Jacobsprijs. SheDecides is meer dan een fonds ter ondersteuning van het zelfbeschikkingsrecht voor vrouwen en meisjes. Er is een wereldwijde beweging ontstaan. Met succes: afgelopen jaar kwam er bijna 400 miljoen euro binnen. Het is van belang SheDecides te blijven steunen. Zeker in het huidige conservatieve klimaat waarin de Trumps, Poetins en Erdogans van deze wereld steeds meer de dienst proberen uit te maken. Met Lilianne voorop, samen met vele andere mannen en vrouwen binnen en buiten onze partij, staan we pal voor hen die SheDecides heel hard nodig hebben.
Kirsten Meijer, internationaal secretaris PvdA

De (t)weet van de week kunt u iedere week vinden in Voorster Nieuws, bovenaan in de rubriek Puntjes.
Wie levert de (T)weet voor week 3– 2018? Iedereen mag meedoen! Inzendingen uiterlijk vrijdag 19 januari 2018 naar voorst@pvda.nl.