(T)weet van de week (45 – 2017)

Door Wim van Ee op 15 november 2017

(T)weet van de week (45 – 2017): ‘Dat hebberige is niet goed voor je imago.’

12 november 2017

De Paradise Papers laten zien hoe sommige grote bedrijven via allerlei constructies proberen zo min mogelijk belasting te betalen.
Dagblad ‘Trouw’ (11 november 2017) vroeg een aantal bedrijven in Nederland die belasting betalen wat zij vinden van deze belastingontwijking.

Ze vinden het niet meer dan normaal dat je als bedrijf je bijdrage levert aan de samenleving. Een van de ondernemers verwoordde het zo: “Je bent pas een goede ondernemer als je netjes omgaat met je personeel, rekening houdt met het milieu en correct omgaat met de regels. Dat betekent gewoon belasting betalen. Dat doe je voor het land waar je woont, voor de mensen met wie je samenwoont.”

Een andere geeft ruiterlijk toe: “dat hebberige (zoals sommige grote bedrijven als motto lijken te hebben door alles op zo hoog mogelijke winst te zetten), dat straalt toch niet goed af op je bedrijf, dat is niet goed voor je imago.” Men pleit vooral voor transparantie over afspraken die grote bedrijven met de Belastingdienst maken.

In de rubriek ‘Lezersreacties’ van Trouw van 11 november 2017 stond de volgende reactie: “Het echte belastingparadijs is het gedroomde land waar iedereen gewoon belasting betaalt.”

De (t)weet van de week kunt u iedere week vinden in Voorster Nieuws, bovenaan in de rubriek Puntjes. Wie levert de (T)weet voor week
46 – 2017? Iedereen mag meedoen! Inzendingen uiterlijk vrijdag 24 november naar voorst@pvda.nl.

Wim van Ee

Wim van Ee

Ik ben niet afkomstig uit een rood nest. Toch heb ik (vrijwel) altijd PvdA gestemd en wel hierom.  (Internationale) solidariteit en eerlijk delen zijn voor mij zeer belangrijke uitgangspunten van de sociaal-democratie. En zoals het beginselprogramma zo mooi verwoordt: het bieden van kansen, de spreiding van macht en inkomen en het investeren in kennis zijn nodig om

Meer over Wim van Ee