19 december 2015

Uitreiking Rode Taart 2015

PvdA Voorst zet betrokken mensen in het zonnetje.

Ieder jaar geeft de PvdA Voorst een Rode Taart als blijk van waardering aan een organisatie die zich verdienstelijk maakt voor de Voorster samenleving. Het thema voor 2015: ‘de betrokken samen­leving’. Er waren drie nominaties binnen gekomen, alle drie pracht initiatieven. Het bestuur besloot daarom geen keus te maken en drie Rode Taarten uit te reiken. 18 december was het zover: voorzitter John Ebbelaar,  secretaris Wim van Ee en  fotograaf George Knottnerus gingen op bezoek bij de drie genomineerden om de taart en bijbehorende oorkonde te overhandigen.

Helpende Handen
De start was in Klarenbeek: de vrijwillige hulpdienst ‘Helpende Handen’. Dit jaar begonnen en bedoeld om kleine hulpvragen op te lossen, zoals klusjes in en rondom het huis, vervoer, bood­schappen doen. Of een keer een mantelzorger vervangen. Ook wordt wekelijks een inloopochtend gehouden. Allemaal belangrijke zaken in een vergrijzende dorpsgemeenschap. Het nieuwe MFC was een mooie plek om de Rode Taart uit te reiken aan de vrijwilligers en coördinator die dit project handen en voeten geven.

Vrouwenpraatgroep
Daarna naar de Bibliotheek in Twello. Daar hadden zich zo’n 20 deelnemers aan de Vrouwen­praat­groep verzameld. Een geweldig initiatief, 15 jaar geleden gestart door Martheke Reuzel en geleidelijk uitgebouwd. Een groep waaraan nu zo’n 80 mensen, jong en oud, uit 20 verschillende culturen meedoen. Taal verbindt, dus taallessen zijn een belangrijk onderdeel, daarnaast samen dingen doen, elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Allemaal enthousiaste mensen. De nieuwste loot aan de veelkleurige stam is een Mannenpraatgroep.

Stichting Tamara
Toen naar Terwolde. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van de stichting Tamara had zich verzameld in restaurant Kriebelz. De opzet van de stichting – opgericht in mei 2014 – is om mooie veelzijdige evenementen op te zetten in Terwolde en omstreken, waarbij de opbrengst wordt besteed aan goede doelen. Een bekend voorbeeld is de Ronde van Terwolde, een sponsortocht door hardlopers, rolstoelers en wandelaars. Kernwaarden van de stichting zijn: mensen verbinden, de combinatie van sociaal en sportief bezig zijn, ideeën uit de samenleving faciliteren, oog voor elkaar hebben.

Proficiat!
Het bestuur van de PvdA Voorst feliciteert de winnaars van de Rode Taart 2015, alle drie kanjers, en wenst hun veel succes toe bij hun verdere activiteiten! Ook in 2016 zal een Rode Taart uitgereikt worden. Dan is het thema: ‘de stille vrijwilliger’. U leest daar t.z.t. meer over in VN en op deze website.

Voorzitter John Ebbelaar overhandigt een Rode Taart 2015 aan Anja Boonzaaijer, coordinator 'Helpende Handen'

Voorzitter John Ebbelaar overhandigt een Rode Taart 2015 aan Anja Boonzaaijer, coordinator ‘Helpende Handen’

 

Rode Taart 2015 voor de stichting Tamara in Terwolde - foto George Knottnerus

Rode Taart 2015 voor de stichting Tamara in Terwolde – foto George Knottnerus

 

Overhandiging van een Rode Taart 2015 aan Martheke Reuzel, coordinator van de Vrouwenpraatgroep

Overhandiging van een Rode Taart 2015 aan Martheke Reuzel, coordinator van de Vrouwenpraatgroep