16 februari 2016

Voorst was ook op het congres

Op zaterdag 13 februari in Amersfoort. Op een bijzondere locatie: de Rijtuigenloods, een prachtig gerestaureerd industrieel rijksmonument op het terrein bij het NS-station.  Het was gezellig druk in de congresruimte: trouwe congresgangers, bekende gezichten, veel jongere leden, Kamerleden, (oud)-ministers, enz. Voorst werd vertegenwoordigd door Bertine Grevinga en Wim van Ee.

Een deel van het partijbestuur werd vernieuwd. Voorzitter Hans Spekman en Internationaal secretaris Kirstin Meijer werden bij acclamatie herkozen. Er zijn, uiteraard op democratische wijze, vier nieuwe bestuursleden en een deel van het presidium gekozen.
Een nieuwtje: stemmen konden we deze keer op onze telefoon, iPad of computer in de congreszaal maar ook thuis!!! Het was nu nog een proef en we zijn heel benieuwd naar de uiteindelijke resultaten maar… in de zaal ging het (bijna) perfect.

Natuurlijk waren er toespraken: van de voorzitter van de Jonge Socialisten, Hans Spekman, Lodewijk Asscher en tot slot partijleider Diederik Samsom. U kunt deze toespraken zelf zien/horen door te klikken op de buttons bij ‘nu op pvda.nl’.
De belangrijkste boodschap van partijleider Samsom aan de congresgangers was: ‘We moeten niet tobben, maar trots zijn’. Waarmee hij de leden opriep vooral te kijken naar de zaken die dankzij de PvdA in het kabinet bereikt zijn.

Hieronder enkele foto’s, met veel dank aan collega webmaster Truus de Graaf van de afdeling Hellevoetsluis.

Voorzitter van de Jonge Socialisten steelt de show

Voorzitter van de Jonge Socialisten, Bart van Bruggen,
hield een gloedvolle toespraak.

Kim Putters met zaal congres

Kim Putters, voorzitter van de kandidaatstellingscommissie voor nieuwe leden van het partijbestuur geeft een toelichting bij het advies van de commissie.

Martijn van Dam en Pieter Paul Slikker

staatssecretaris Martijn van Dam en campagnestrateeg Pieter Paul Slikker

 

Lodewijk Asscher (1)

Lodewijk Asscher, minister van sociale zaken en vicepremier

Diederik Samsom (1)

partijleider Diederik Samsom

Wim van Ee en Jan de Bruin

Wim van Ee en Jan de Bruijn (teamleider ICT partijbureau) wisselen wat gegevens uit.