4 september 2016

Zondagbrief 4 september 2016: Aan de slag!

Ik hoop dat je een goede vakantie hebt gehad. Voor mij is het belangrijkste van de vakantie dat je met de familie bij elkaar bent. We zijn met de tent rondgetrokken door Frankrijk. We kampeerden in Normandië, Bretagne en de Alpes Mancelles. Dat laatste gebied is nog niet door heel veel Nederlanders gevonden, en het is er prachtig.

Ondertussen zijn in Utrecht de scholen al weer even aan de gang. Vandaag had mijn zoon alweer zijn tweede voetbalwedstrijd; het plezier spat er bij al die kinderen van af. Samen over het gras rennen lijkt misschien normaal, maar dat is dus niet altijd zo… Sinds ik politiek actief ben, werk ik eraan dat alle kinderen de kans krijgen hun hobby uit te oefenen. Nog steeds zijn er kinderen die niet meegaan op schoolreisje, niet op voetbal kunnen, of zelfs hun verjaardag niet vieren. Kinderen die misschien niet de kansen krijgen die ze verdienen. Daar moet iets aan gebeuren.

Vanuit de samenleving zijn er geweldige initiatieven, zoals Jarige Job, het Jeugdsportfonds of de Stichting Leergeld. Maar zolang niet alle kinderen bereikt worden, is dat niet genoeg. Dus afgelopen politieke ledenraad kondigde ik al aan dat leden en volksvertegenwoordigers van de PvdA extra energie steken in het aanpakken van armoede onder kinderen. Geen dikke notities, maar met concrete acties gaan we met scholen, gemeenten, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties aan het werk om voor ieder kind een fijne jeugd mogelijk maken. Wil je met ons meedoen? Fijn! Laat het me weten!

Ondertussen hebben we op het partijbureau de zomer – behalve voor kamperen – benut om dozen in te pakken. Zoals ik je eerder mailde hebben we een nieuwe huurder voor ons kantoor aan de Herengracht, waardoor we komende week verhuizen naar de rand van de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Toen afgelopen donderdag de laatste dozen waren gevuld maakten onze medewerkers nog een mooie afscheidsfoto voor de deur van de Herengracht. Je ziet de energie van alle collega’s afstralen: we gaan weer hard aan de slag komend jaar!

Ik wens jullie een fijne zondag,
vriendelijke groet,
Hans Spekman

Afscheid partijbureau