2 mei 2016

Festival van de Arbeid

Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei werd het 70-jarig bestaan van de PvdA gevierd met het Festival van de Arbeid. Met een zeer gevarieerd programma, op drie locaties in  Utrecht. Zo was er een Toekomstfestival, de Rosa Talkshow, een Foodfestival en het MBO-festival.
Op zondag opende voorzitter Hans Spekman de traditionele 1 mei-viering, met leden die al sinds de oprichting in 1946 lid zijn. Zij kregen allen een speciale speld uitgereikt. Nynke de Jong en Oscar Kocken voelden een aantal PvdA politici aan de tand. Met Diederik Samsom, Job Cohen, Agnes Jongerius en Bart van Bruggen blikten ze terug op 70 jaar sociaaldemocratie en hun rol daarin.
Partijleider Diederik Samsom sloot de dag af met een inspirerende speech. Die ging vooral over ‘De Nieuwe School’, een ambitieus plan om het onderwijs in Nederland te  vernieuwen. Een plan om de toenemende tweedeling tegen te gaan en ieder kind gelijke kansen te geven. Goed onderwijs moet leerlingen uit kansarme milieus meer kansen geven. Geïnspireerd door de Rotterdamse Hugo de Grootschool, met directeur Erik van ’t Zelfde.  Hij maakte van de slechtste school van Nederland de beste.
Een goede school: een speerpunt van de PvdA, onderwijs dat verheft en verbindt. Zie ook de zaterdagbrief van 30 april.

Het Festival van de Arbeid werd op zondag bijgewoond door twee leden van de afdeling Voorst.