Ga mee naar Den Haag op 2 oktober!

16 september 2018

Ze willen het echt doorzetten….. Het afschaffen van de dividendbelasting. Een plan dat in geen enkel verkiezingsprogramma stond, waar alleen buitenlandse aandeelhouders van profiteren en dat ieder Nederlands huishouden 250 euro per jaar gaat kosten. Inmiddels vinden alleen de vezels van Mark Rutte en Paul Polman van Unilever het nog een goed idee. Maar CDA, CU, D66 en VVD willen het doorzetten.

Het staat voor iets groters. Hoe kan het dat sommige bedrijven zoveel macht hebben? Dat ze hun eigen cadeau regelen. En de rekening leggen ze neer bij de rest van de samenleving. Dát is waar is we ons nu allemaal kwaad over maken.

Bedenk wat je met dat geld zou kunnen doen voor mensen in het onderwijs, voor zorgmedewerkers, voor politiemensen en militairen. Kinderen die opgroeien in armoede hebben dit geld nodig. In plaats van private rijkdom kunnen we investeren in mensen die ongelofelijk belangrijk werk doen voor ons allemaal. En dat is hard nodig ook. Het lerarentekort, het tekort aan mensen in de zorg, de werkdruk bij de politie vormen een bedreiging van onze toekomst.

Je wil zeker zijn dat we er allemaal op vooruit gaan. Dat past bij Nederland. En we zien de tegenbeweging opkomen. De leraren die zelf het platform PO in actie opgezet voor betere arbeidsomstandigheden. De arbeidsgehandicapten die zelf ‘Wij Staan Op’ hebben opgezet tegen het plan hen onder het minimumloon te betalen.

We moeten nu de handen ineen slaan. Samen met alle mensen die ook denken dat we betere keuzes kunnen maken. Dat we die moeten maken. Ga daarom met mij mee op 2 oktober naar Den Haag. Wij regelen vervoer vanaf diverse plekken in het land, zodat we Den Haag rood kunnen kleuren!

Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze stem luider klinkt die van Unilever en Shell.
Tot 2 oktober!
Met vriendelijke groet,
Lodewijk Asscher