(T)weet van de week

20 januari 2018

(T)weet van de week (3 – 2018): ‘Voortaan weten we de VVD te vinden’

Het Europees Parlement heeft op 16 januari 2018 besloten tot een verbod op de pulskorvisserij. Een klap voor de Nederlandse vissers. Terwijl uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze methode om vis te vangen minder CO2-uitstoot oplevert en beter is voor het zeeleven. Wetenschappelijke feiten omtrent het milieu worden alleen serieus genomen als deze in het straatje van de parlementariërs passen. Jan Huitema (VVD-Europarlementariër): “Ik houd me liever aan de feiten van wetenschappelijk onderzoek”.

“Dit laatste kunnen we natuurlijk als goed nieuws beschouwen. In de discussie over de kolenindustrie, de 130 km snelheid, het gebruik van insecticiden in de landbouw, het plastic zwerfafval en de uitbreiding van het vliegverkeer weten we de VVD voortaan te vinden. Toch nog een straaltje zon op deze dag”. Aldus een lezersreactie van Corine Dijkstra uit Gouda (gelezen in dagblad Trouw van 18 januari 2018)

De (t)weet van de week kunt u iedere week vinden in Voorster Nieuws, bovenaan in de rubriek Puntjes.
Wie levert de (T)weet voor week 4– 2018? Iedereen mag meedoen! Inzendingen uiterlijk vrijdag 26 januari 2018 naar voorst@pvda.nl.